Google Analytics Kullanma Rehberi

Dijital ortamdaki verileri analiz edebilmek için kullanılan birçok araç bulunuyor. Bunlardan birisi de Google’ın ücretsiz olarak sunduğu Google Analytics.

Google Analytics Nedir?

Google Analytics, SEO çalışmalarımızı ölçmek konusunda bize yardımcı olan bir web sitesi analiz platformu. Sahip olduğumuz sitenin ya da mobil uygulamanın analizini geniş olarak yapabilmemize, web sitesi trafiğiyle ilgili detaylı bilgiler edinmemize imkan sağlayan Google’ın ücretsiz servislerinden biri. Bu araç, hesabımıza ait verileri basitleştirerek ihtiyacımız olan bilgiyi kolayca anlayabileceğimiz şekilde bize sunan bir arayüz tasarımına sahip. 

Bu uygulama sayesinde sitemize gelen trafiğin(organik, sosyal ve ücretli trafik, yönlendirme trafiği gibi) kaynaklarını ve kullanıcıların sitemizle olan etkileşimini görebiliyoruz. Uygulama aynı zamanda web sitemizdeki ziyaretçi profilini anlamak için farklı özelliklere sahip. Bunları gözlemleyip analiz ederek özel hedefler oluşturabiliyoruz. 

Google Analytics 4 ana bileşen üzerine kurulu. Bunlar:

  1. Veri toplama:

    Burada veriler Javascript(JS) kod parçacıkları sayesinde toplanıyor. Bu kod, ziyaretçilerin hangi URL’yi kullandığını, hangi tarayıcıdan ya da cihazdan giriş yaptığını Google Analytics hesabımıza yönlendiriyor.

  2. Veri işleme:

    JS kodları sayesinde toplanan veriler önce Google’ın sunucularına gönderiliyor. Daha sonra kategorize edilerek anlamlı biçime getiriliyor.

  3. Konfigürasyon:

    Anlamlı veriler işleniyor ve veritabanına kaydediliyor. Veriler bu aşamadan sonra bir daha değiştirilemiyor. 

  4. Raporlama:

    Toplanan veriler Google Analytics kullanıcılarına bu bileşen sayesinde sunuluyor.

Google Analytics’i Neden Kullanmalıyız? Google Analytics Verileri Nasıl Değerlendirilir?

Google Analytics, bizlere şu konularda çeşitli veriler ve analizler sunuyor: Web sitemizin aylık ve anlık ziyaretçi sayısı, ziyaretçi kanalları, sosyal medyanın site trafiğine etkisi, içeriklerin ziyaret oranları, ziyaretçilerin ilgi alanları ve coğrafi dağılımları, mobil ve masaüstü kullanıcıların tercih farklılıkları, kullanıcıları müşterilere dönüştürme, pazarlama faaliyetleri ve kampanya analizleri. Sayamadığımız daha birçok özelliği sayesinde ücretsiz analiz araçları içerisinde en kullanışlı araç olarak karşımıza çıkıyor. Web sitesiyle kolay ve hızlı entegre olabilmesi de, işin yazılım tarafını pek bilmeyenler için büyük kolaylık sağlıyor. 

Google Analytics’te Sık Kullanılan Bazı Terimler ve Anlamları

Uygulamayı kurmaya ve kullanmaya başlamadan önce, analizleri ve verileri anlamlandırabilmek için öğrenmemiz gereken birkaç terim var.

  • Boyut:

    Örnek olarak oturum süresi, cihaz, yaş, lokasyon, cinsiyet, tarayıcı ve ekranlar uygulamada tanımlı boyutlardan bazıları. Yani kullanıcıların ve oturumların bilgilerini açıklayan değerler boyutları oluşturuyor. Google Analytics raporlarında, bunlara daha detaylı bilgi veren ikincil boyutlar da ekleyebiliriz. Örnek olarak; kullanıcıların hangi bölgeden geldiği, hangi tarayıcıyı kullandığı ya da hangi sayfalarda gezindiği gibi…

  • Metrik:

    Bu terim sitedeki eylemlerin nicelik olarak ölçümü anlamına geliyor. Kısaca faaliyetlerin sayısal olarak ne kadar, hangi sıklıkla yapıldığını ve ortalamalarını ifade ediyor. Örnek olarak oturum sayısı, oturum süresi, ortalama sepet tutarı, hemen çıkma oranları ve ekran görüntüleme sayısı verilebilir. Aynı zamanda Google Analytics ile özel metrik ve boyut oluşturabiliyoruz.  

  • Oturum:

    Aslında zamansal bir veri. Belirli bir tarih aralığında, bir kullanıcının web sitemizde ya da uygulamamızda geçirdiği aktif süreyi ifade ediyor. Aynı kullanıcı farklı zamanlarda birden çok oturum oluşturabiliyor. Bu oturum sürelerini Google sayesinde özelleştirebiliyoruz. Fakat normalde 30 dakikadan sonra ya da gün sonunda oturumlar otomatik olarak sona eriyor. 

  • Kullanıcılar:

    Sitemizde en az bir oturumu olanlar kullanıcılardır. Bunlar, cihaza göre belirlenir. Yani bir cihazdan kaç kere girdiği sayılmaksızın bu yalnızca bir kullanıcıyı ifade ediyor. Google Analytics her kullanıcıya ayrı bir kimlik tanımlıyor. Böylece sadece bir kere siteyi ziyaret eden ya da geri gelen kullanıcıları görebiliyoruz. 

  • Yeni kullanıcılar (New users):

    İlk defa internet sitemizi ziyaret eden kullanıcıları-cihazları ifade eder.

  • Sayfa Görüntüleme Sayısı:

    Kullanıcı tarafından görüntülenen toplam sayfa sayısını temsil ediyor. Buna, aynı sayfanın tekrarlanan görünümleri de dahil. 

  • Ortalama Sayfa Derinliği(Sayfalar / Oturum):

    Aslında anlamı bir oturum esnasında görüntülenen sayfa sayısının ortalaması. Burada da aynı sayfaya geri dönen kullanıcıların görüntülediği sayfa sayısı orana dahil edilir. 

  • Ortalama Oturum Süresi:

    Bir oturumun sitemizde geçirdiği süre uzunluğunun ortalamasını ifade ediyor. 

  • Hemen Çıkma Oranı:

    Kullanıcıların henüz siteye girmeden, yalnızca giriş sayfasını ziyaret ettikten sonra ayrıldığı durumların yüzdesi anlamına geliyor. Yani hiçbir faaliyet göstermeden siteden ayrılan kullanıcıların oranı.

  • Yeni Oturumlar:

    Sayfamızı ilk kez ziyaret edenlerin yüzdelik oranı. 

  • Hedefler:

    Bu araç sayesinde kullanıcıların web sitemizde belirlediğimiz işlemleri hangi sıklıkla gerçekleştirdiği ve tamamladığını ölçebiliyoruz. 

  • Dönüşümler:

    Sitemizdeki hedeflerin tamamlanma sayısı, dönüşümleri oluşturuyor.  

  • Kampanyalar:

Diğer adıyla özel kampanyalar sayesinde, web sitemizdeki bir bağlantıya parametre ekleyerek trafiğimiz hakkında daha fazla bilgi toplayabiliyoruz. 

Google Analytics Kurulumu Nasıl Yapılır?

Google Analytics’in farklı eklenme yolları bulunuyor. Biz bu yazımızda uygulaması kolay olanlardan birini açıkladık. Bunun için öncelikle bir Google hesabına ihtiyacımız var. Uygulama ilk olarak bize, sitemize yüklememiz için bir JS izleme kodu veriyor. Bu sayede analiz aracını web sitemizle entegre etmek oldukça kolay hale geliyor. İzleme kodunu sitenize ekledikten hemen sonra verileri almaya başlıyorsunuz. 

Yazının bu kısmında, Google Analytics’e kaydolmak için yapmamız gerekenlerin yanında, uygulamayı özelleştirmek ve daha spesifik analizler yapabilmek için gerekli bazı ayarları bulabilirsiniz. 

1. Kayıt ve İzleme Kimliği Oluşturma

İlk adımda, Google Analytics ana sayfasında gidip Google hesabınızla kayıt olmamız gerekiyor. 

Burada karşımıza doldurmamız gereken bir panel çıkıyor. “Hesap Adı” kısmına, Analytics hesabımıza vereceğimiz ismi girmemiz gerekiyor. Eklediğimiz tüm siteler bu ad altında tutuluyor olacak. “Web Sitesi Adı” birden fazla site ekleyeceksek, her siteye vereceğimiz isim kısmı. Web Sitesi URL’si” bölümünde sitemizde kullanılan protokole göre seçim yapıyoruz. Yani sitemizde güvenli bağlantı(https://) kullanıyorsak, bu seçimi yapmalıyız. Sektör Kategorisi” bölümünde sitemiz ile tam olarak ilişkili sektörü bulamayabiliriz çünkü seçenekler kısıtlı. Bu yüzden yaptığımız işe en yakın seçeneği işaretlemeliyiz.Raporlama Saat Dilimi” tercihinde doğru raporları alabilmek için burayı “Türkiye” olarak seçiyoruz. Aşağıdaki resimde arayüzdeki örnek tercihleri görebilirsiniz. 

blank

Bu kısmı eksiksiz olarak doldurup “İzleme Kimliği Alın” butonuna tıklıyoruz ve önümüze gelen sözleşmeyi kabul ediyoruz. Böylece sitemize eklememiz gereken izleme kimliği(JS kodu) karşımıza çıkıyor. Bu kodu, sitemizdeki <head> </head> kodlarının arasına eklemeliyiz. Böylece kodun yer aldığı sayfalar, trafik ölçümlerine dahil oluyor. Eğer bir sayfaya bu kodu eklemezsek, o sayfadan ölçümler alınamıyor. 

Eğer WordPress gibi hazır sistemli bir sayfaya sahipsek sadece izleme kimliğini(UA ile başlayan) sitede bulunan kontrol panelindeki ilgili bölüme yazarak bu işlemi daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. 

2. Mülk Ayarlarını Yapma

Sitemiz ile Google Analytics bağlantısını kurduktan sonra, uygulama üzerindeki sol panelde bulunan Yönetici bölmesinden Mülk Ayarları’na girmemiz gerekiyor. Öncelikle URL’mizin doğru olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Ardından istiyorsak, Google Search Console ayarını yapmalıyız.  Son olarak burada bulunan ayarların resimdeki gibi olması gerekiyor. 

3. Görünüm Ayarları

Yine yönetici panelinden görünüm ayarlarına girerek oradaki bazı bilgilerin doğruluğunu kontrol edip seçimleri değiştirmemiz gerekiyor. Öncelikle E-Ticaret İzleme, Site Aramaları İzleme ve Bot Filtreleme ayarlarını “evet” olarak işaretlemeliyiz. Ardından URL’mizin, zaman dilimi ve para birimi ayarlarımızın doğru olup olmadığını kontrol etmeliyiz.

blank 

4. Özelleştirme

Google Analytics’te verilerimizi kategorize etmek ve seçtiğimiz kişilere bu tabloları düzenli olarak mail göndermek için özelleştirilmiş raporlar kullanıyoruz. Bu araç sayesinde, önemli verileri gruplayıp izleyebiliyoruz. İstediğimiz raporları çıktı alabiliyor ve bir arada görebiliyoruz. 

Bu panelin altındaki Gösterge Tabloları, verilerimizin özelleştirilmiş görünümlerini widget’lar sayesinde oluşturmamızı sağlıyor. Özel olarak takip ettiğimiz verileri, standart tablolarda aramak zorunda kalmadan burada kolayca görebiliyoruz. SEO, anahtar kelimeler, en başarılı içerikler, trafik durumu gibi analizleri örnek olarak verebiliriz.

Yine Özelleştirme panelinin altında, Özel Raporlar kısmından yeni tablolar oluşturabiliyoruz. Kayıtlı raporları ve özel uyarıları da burada görebiliyor ve eklemeler yapabiliyoruz.  

5. Hedefler

Google Analytics’i kullanırken sadece site trafiğine değil, sipariş ve üyelik gibi datalara da ihtiyacımız oluyor. Bu veriler zaten uygulama tarafından alınıyor. Bunları bu büyük bilgi ağının içinden hedefler sayesinde çekebiliyoruz. Yönetici panelindeki Hedefler kısmından eklemeler yapabiliyoruz. 

6. Filtre Ekleme

Filtreler, isteğe bağlı ayarlardan biridir. Google Analytics verileri okurken, birçok yanlıştan korunmasını sağlar. Örnek olarak, kendi cihazlarımızdan ve kullanıcılarımızın cihazlarından gelen trafiğin ayrıştırılması gibi. Filtreleri ayarlamak için Yönetici panelindeki ilgili bölümü kullanmalıyız. Filtreler kısmından filtre ekleyerek buna bir isim verebiliriz. Ardından görmek istediğimiz ayrımlara göre diğer ayarları yapabiliriz. 

 7. Alerts(Uyarılar)

Bu araç her gün Google Analytics’i izleme imkanı olmayanlar için bir fırsat. Burada bir uyarı ayarladığımızda -mesela günlük site trafiği %50’nin altına düştüğünde uyar gibi- Google bize bir bildirim gönderiyor. Böylece her gün kontrol etmek zorunda kalmadan sitenin durumundan haberdar olabiliyoruz. 

Google Analytics Hesap Erişimi

Google Analytics hesabımıza, site çalışanlarımızı ya da istediğimiz kişileri kullanıcı olarak ekleyebiliyor, böylece sitemizin analizlerini onların da incelemesini sağlayabiliyoruz. Bunun için oluşturabileceğimiz 4 çeşit izin var.

  • Okuma ve Analiz:

    Bu en zararsız erişim seçeneklerinden biri. Kullanıcının hesapta hiçbir ayarı değiştirmesine izin vermiyor. Kişi sadece raporları okuyabiliyor ve raporlarda bazı ikincil özellikleri(filtre, segment oluşturma gibi) kullanabiliyor. 

  • Ortak Çalışma:

    Burada kişiler, kendi ögelerini oluşturup, düzenleyip paylaşabiliyor. Fakat hesap ayarlarında herhangi bir düzenleme yapamıyor. 

  • Düzenleme:

    Bu izinde kullanıcılar “Kullanıcıları Yönetme” işlemlerini yapamıyor. Fakat raporlar ya da yönetim ile ilgili diğer işlemleri yapabiliyor. Genelde ajanslar için kullanılıyor. 

  • Kullanıcıları yönetme:

    Bu yetki sayesinde kişiler kullanıcı ekleyebilir ya da çıkartabilir. Fakat riskli bir izin çünkü bu izne sahip olan kullanıcı, bizim kullanıcı yetkilerimizi de değiştirebilir. 

Google Analytics Analiz Raporları

Google Analytics’e ilk girdiğimizde karşımıza direkt ana sayfa çıkıyor. Burada kullanıcılar, oturumlar, hemen çıkma oranları, etkin kullanıcı sayısı gibi bazı genel verileri görüyoruz. Raporlar; gerçek zamanlı raporlar, kitle, edinme, davranış ve dönüşüm raporları olmak üzere beşe ayrılıyor. Bunlar ana sayfadaki sol panelde görünüyor.

Gerçek Zamanlı (Realtime)

blank

Bu raporlar, sitemizde o an bulunan kullanıcıların neler yaptığına dair anlık bilgileri verir. Böylece aktif kullanıcıların hareketlerine dair gerçek zamanlı bilgiler taplayabiliyoruz. Bu bilgiler; 

  • Etkin kullanıcı sayısı
  • Sayfa görüntüleme sayısı
  • En çok yapılan yönlendirmeler
  • En çok trafik gönderen sosyal kanallar
  • En çok kullanılan anahtar kelimeler
  • En aktif sayfalar 
  • En iyi yerler

Gerçek zamanlı raporların altında daha spesifik ve ayrıntılı raporlar bulunuyor. Bunlar: Yerler, trafik kaynakları, içerik, etkinlikler ve dönüşümler.

Yerler raporu, kullanıcıların coğrafi bilgilerini bize sunuyor. Konum, saat dilimi ve dil gibi. Bunun yanında şu anda sitede nereyi inceledikleri, hangi sayfada ne kadar vakit geçirdikleri gibi bilgileri de burada görüyoruz. 

Trafik kaynakları raporu, kullanıcıların sitemize nereden ve nasıl ulaştığını açıklıyor. Mesela; site linki ile mi gelmişler, yoksa bir reklama mı tıklamışlar? Buradan sosyal medya paylaşımlarımızın performansını da gerçek zamanlı olarak izleyebiliyoruz. 

İçerik raporları, ziyaretçilerimizin web sitemizde hangi sayfaları gezdiğini, buralarda ne kadar süre geçirdiklerini analiz ediyor. Burada aktif sayfaları ve sayfa başlıklarını görebiliyoruz. 

Etkinlikler kısmı, kişisel raporlar oluşturup, tercihe dayalı analiz yapmamıza olanak sağlıyor. Farklı zaman dilimlerinde, belirlediğimiz işlemleri yapan kişilerin etkileşimlerini görebiliyoruz. 

Dönüşümler ise “Çalışmalarımız işe yaradı mı?” sorusunun cevabını bulduğumuz yer. Burada, yaptığımız çalışmaların ne kadar aksiyona geçtiğini görebiliyoruz. Böylece başarı oranlarını rapor haline getirebiliyoruz. 

Kitle

Bu raporlar, web sitemizi ziyaret edenleri belirli parametreler etrafında gruplandırarak verileri çıkarıyor. Kullanıcılarımızın kimlik profillerini çözebilmemiz için bilgi sunuyor. 

blank

Etkin kullanıcılar sekmesi sayesinde zaman aralığı belirleyerek analiz yapabiliyoruz. Bu raporlar, ziyaretçilerin ilgi düzeyini gösteriyor.

Yaşam boyu değer raporları ile, farklı kampanya ya da sosyal medya faaliyetleri sonucu kazandığımız kullanıcıların değerlerini uzun dönemli olarak ölçebiliyoruz. 

Kohort analizi ile belirlenmiş bir gruba ait olan ziyaretçilerle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyoruz. Mesela siteye eklediğimiz bir makaleye kimler ilgi göstermiş? Bu kişiler nerede yaşıyorlar? Hangi cihaz ile giriş yapmışlar? Kohort analizi sayesinde bunun gibi pek çok veriye ulaşabiliyoruz.

Kitleler raporu, ana başlığın altında, daha detaylı ve farklı raporlara uyarlanabilen bir analiz sunuyor. Yani bir veri seçerek diğer raporlarla etkileşime sokabiliyoruz. Kullanıcı gezgini raporları, ziyaretçilerin davranışlarını daha ayrıntılı bir şekilde incelememize olanak tanıyor. 

Demografi sekmesi, kullanıcıların demografik bilgilerini raporlaştırıyor. İlgi alanları kısmı da, belirli hedeflemeler yapmamızı sağlıyor. Mesela teknolojiye ilgi duyanlar, sağlık sektörüyle ilgilenenler gibi. Coğrafi raporlar, kullanıcıların konumları ve dilleri ile ilgili analizleri oluşturuyor. 

Davranış sekmesi ile sitemize yeni gelen kullanıcıların ilgi alanını görebiliyoruz. Teknoloji raporları sayesinde ziyaretçilerin hangi tarayıcıyı ve hangi internet ağını kullandığı gibi bilgileri edinebiliyoruz. Mobil raporları da siteye giriş yaparken hangi cihazların kullanıldığını gösteriyor. 

Karşılaştırma raporları, farklı ziyaretçi grupları arasında bir karşılaştırma yapabilmemizi sağlıyor. Bulunduğumuz sektör verileriyle kendi verilerimiz arasında karşılaştırma yapmak için ise karşılaştırmalı değerlendirme raporlarını kullanıyoruz. Kullanıcı akışı sekmesinde, ziyaretçilerin siteye girdikten sonraki davranışlarını inceleyebiliyoruz. Bu rapor özellikle E-ticaret siteleri için oldukça değerli. Çünkü müşterinin neyi, nerede ve ne zaman almaktan vazgeçtiği gibi detaylı bilgilere buradan ulaşılıyor. 

Edinme 

Kullanıcıların internet sitemizi nasıl keşfettiği ile ilgili raporlar burada bulunuyor. Hangi kaynakları, araçları ya da kampanyaları kullanarak geldiğini görebiliyoruz. 

blank

Bu panelin altındaki trafik raporlarında sitemize en çok kullanıcı gönderen farklı web sitelerini görebiliyoruz. Google Ads raporu ise buradaki en önemlilerden biri. Çünkü Google Ads ve Google Analytics hesaplarını birbirine bağlayarak kampanyalar, anahtar kelimeler, arama sorguları gibi birçok veriyi görebiliyoruz. 

Yine bu uygulamayla Google Search Console uygulamasını birbirine bağlayarak sitemizin organik aramalardaki performansını analiz edebiliyoruz. Kullanıcıların sosyal medya hesaplarımızda nasıl davranış sergilediğini, sosyal raporlar kısmından öğreniyoruz. Böylece sosyal medyanın sitemize ne tür avantajlar sağladığını görebiliyoruz. 

Son olarak kampanya raporları ise para ödediğimiz reklamların performansını ölçüyor. Böylece önceki kampanyalarla karşılaştırmalar yapabiliyor ve gelişimlerini inceleyebiliyoruz. 

Davranış

Sitemize gelen ziyaretçilerin burayı nasıl kullandığına dair analizleri, davranış raporları sekmesinde görüyoruz. Kimler hangi sayfada ne tür etkileşimler gerçekleştirmiş, bunları takip edebiliyoruz. En büyük avantajı ise internet sitemizin teknik performansını izleyebilmemiz. Çünkü performanstaki zayıf noktaları burada görebiliyoruz. Tanımladığımız etkinliklerin raporları da burada tutuluyor. 

blank

Bu sekmenin altında bulunan davranış raporları, içeriklerimizdeki başarılı noktaları bize gösteriyor. Kullanıcılar ürün aldı mı, siteye nereden geldi vb. Site hızı raporları ise içeriklerimizin yüklenme hızları için farklı cihazlara göre(masaüstü, mobil, tablet vb.) bilgi veriyor. Burada ayrı olarak trafik kanallarını da inceleyebilirsiniz. 

Ziyaretçilerin site içinde yapılan aramalarda neler sorguladıklarını site arama raporlarından görebiliyoruz. Bu, içerik optimizasyonunu etkili bir biçimde yapabilmemizi sağlıyor. “Web sayfası ve ekran yüklemesinden bağımsız olarak izlenebilen kullanıcı etkileşimleri” etkinlik olarak tanımlanıyor. Yani kullanıcıların yaptıkları aksiyonların tamamı olarak da düşünülebilir. Bunların raporları da etkinlikler sekmesinde bulunuyor. 

Yayıncı raporlarını görebilmek için Google Analytics mülkünü AdSense ya da Ad Exchange ile bağlamamız gerekiyor. Daha sonra sitenin sonuç getirdiği kısımlarla ilgili verileri detaylı bir şekilde görebiliyoruz. Denemeler sekmesi ise internet sitemizdeki değişiklikleri test etmemizi sağlayan bir araç. Sitede farklı tarihlerde yayınlanan, aynı konulu farklı kampanyaların performans karşılaştırmalarını yapmak gibi. 

Dönüşümler 

İnternet sitemizdeki E-ticaret işlemlerine ve hedeflere ait verileri, dönüşüm raporları sayesinde analiz edebiliyoruz.  Buradaki veriler sadece tamamlanan hareketler için geçerli. Örnek olarak, mail bültenimize kaç kişi katılmış, kaç kişi siteden alışveriş yapmış, gibi veriler. Böylece işletmelerimizin gelir-gider durumunu ve SEO başarısını değerlendirebiliyoruz.

Bu sekmenin alt raporlarından ilki hedefler. Bunlara aslında kullanıcı hareketleri de diyebiliriz. Çeşitli hedefler yaratarak kullanıcılarımızı bunlar doğrultusunda değerlendiriyoruz. E-ticaret sekmesinde ise ürün, satışlar ve alışveriş işlemleri ile ilgili veriler raporlanıyor. Son olarak çok kanallı huniler sekmesi, kullanıcı etkileşimlerinin ne tür noktalarda daha çok başarılı olduğunu görebiliyoruz. Böylece farklı bir çok kanal (tıklama, satın alma, kayıt vb.) arasından daha kullanışlı kanalları ayırt edebiliyoruz. 

Google Analytics Yönetim Araçları

İlişkilendirme

Bu kısımda dönüşüm ilişkilerine dair raporları inceleyebiliyoruz. Yani kullanıcı hangi sıra ile satın alma işlemini yapmış, daha öncesinde nelere dikkat etmiş, neleri incelemiş gibi. 

Yönetici

Diğer adıyla admin menüsü. İnternet sitemize dair Google Analytics’teki tüm ayarları buradan yönetiyoruz. 

blank

Google Analytics hesabımızda kayıtlı olan tüm web sitelerinin verilerini ayrı ayrı görebiliyoruz. Kurulum aşamasında belirttiğimiz hedef ve filtre ekleme, görünüm ayarları gibi işlemleri buradan yapıyoruz. 

Google Analytics, çok fazla veriyi bir arada sunabilen bir araç. Sitemizin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için buradaki bilgileri doğru şekilde analiz etmek ve yorumlamak gerekiyor. Profesyonel destek ve daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.